Skippa sidhuvud och gå vidare.

MIDSOMMARKAMPANJ - spara upp till 60%!

Klösträd & klösmöbler

49 st produkter
Visar 24 av 49 produkter
1
...
3

Klösträd och klösmöbler är viktiga för katters välbefinnande. Genom att erbjuda katten en speciell plats där den kan klösa och sträcka på sig, kan man minska risken för att den klöser på möbler eller andra oönskade platser. Klösträd och klösmöbler finns i olika storlekar och former, och de är vanligtvis tillverkade av robusta material som tål kraftigt klösande. Det är också viktigt att placera klösträdet på en lämplig plats i hemmet, där katten känner sig trygg och där den kan observera sin omgivning. På så sätt kan man främja kattens naturliga beteende och ge den en plats att utöva sina klösvanor.

Vanliga frågor om Klösträd & klösmöbler

 • Varför ska man köpa ett klösträd?

  Att köpa ett klösträd är en bra investering för flera anledningar:
 • Vad ska man använda för rep till Klösträd?

  När det gäller att välja rep till ett klösträd finns det några faktorer att tänka på. För det första bör repets material vara hållbart och tåligt för att klara av kattens klöser. Vanliga alternativ inkluderar sisalrep, manilarep eller juterep. Dessa rep är naturliga och har en grov struktur som gör det enkelt för katten att klösa och vässa sina klor.
 • Hur högt ska ett klösträd?

  Ett klösträd för katter bör vara tillräckligt högt för att katten ska kunna sträcka ut sig och klösa på det utan att nå marken. Generellt sett rekommenderas att klösträdet bör vara minst 1,5 gånger kattens längd för att ge tillräckligt med utrymme för att klättra och klösa. Om du har en aktiv och äventyrslysten katt kan det vara bra att välja ett klösträd som är ännu högre för att ge mer utmaning och lekmöjligheter.
 • Vad finns det för olika klösmöbler?

  Det finns en rad olika klösmöbler att välja mellan för katter. Här är några vanliga typer: