Couronnespel

1 st produkter
1677418(1).jpg

Couronnespel är en traditionell fransk bollsport som spelas utomhus på gräs eller sand. Spelet spelas mellan två lag, och målet är att slå en boll så nära som möjligt en trästake som kallas för "couronne". Varje lag har fyra bollar och spelarna turas om att slå bollen. Poäng ges till det lag vars boll ligger närmast couronnen efter varje omgång. Spelet kräver precision, teknik och strategiskt tänkande. Couronnespel har en lång historia och har utvecklats till en populär sport i Frankrike och andra länder i Europa.

Vanliga frågor om Couronnespel

Vilken ålder för couronnespel?

Couronnespel passar för spelare i alla åldrar, men det är vanligtvis mer populärt bland äldre personer eftersom det är ett lugnt och socialt spel som inte kräver mycket fysisk ansträngning.

Vad är couronnespel?

Couronne är ett brädspel som har flera olika varianter. En populär variant av spelet är Couronne Carrée eller Couronne à Trou, som spelas på en rektangulär spelplan med fyra hål placerade i hörnen av spelplanen. Spelet går ut på att skjuta ner dina egna brickor i hålen och samtidigt undvika att motståndarens brickor hamnar i hålen för att få poäng. Alla varianter av Couronne kräver skicklighet, precision och strategiskt tänkande för att vinna.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)