Skippa sidhuvud och gå vidare.

Säsongsstart! Vårens utemöbler har landat hos oss!

Visar 24 av 25 produkter
12

Populära filtreringar

Bordsben är de stödstrukturer som används för att hålla upp ett bord. De kan vara tillverkade av olika material, såsom trä, metall eller plast. Bordsbenen är vanligtvis fästa i bordsskivan och ger stabilitet och stöd åt hela bordet. De kan vara utformade på olika sätt, som exempelvis raka, böjda eller snidade. Bordsbenens design kan variera beroende på bordets stil och funktion. Oavsett utseende är bordsbenen en viktig komponent för att säkerställa att bordet är stadigt och användbart.

 • Hur väljer jag bordsben till matbord?

  Köper du bordsskiva och ben separat har du möjlighet att anpassa stilen på benen. Du kan köpa nya bordsben till ditt befintliga matbord för ny stil. När du ska välja dina nya bordsben är höjden det första du behöver mäta. Detta så du får plats med stolarna du har under. Du behöver även tänka på att fästena ska passa in där de tidigare bordsbenen satt.
 • Kan jag mixa tillbehör som bordsben och bordsskivor?

  Absolut kan du mixa efter egen smak. Så länge måtten på benen och fästet fungerar på bordsskivan. Du kan stärka upp bordet med ett bordsunderrede i stål, till exempel. Fördelen med att köpa bordsben separat är att du exempelvis kan välja bordsben både på 45 cm och på 110 cm. På så sätt kan ett matbord kan förvandlas till ett soffbord och tvärtom.
 • Hur kan jag byta design på bord med bordsben?

  Möjligheterna är nästan oändliga. Du kan förvandla ett vitt bord genom att byta till industriella bordsben, för en modernare stil. Vill du ha ett stabilt bord som håller finns det bordsben i stål, eller så kan du skapa retrostil med bordsben som är retro. Har du en mindre bordsskiva kan du förvandla bordet till ett barbord med höga bordsben.
 • Finns det bordsben och tillbehör för utomhusbruk?

  Ja, du kan välja bordsben som går att ha utomhus. Tänk på att vissa material, som bordsben i trä, bör stå under tak eller skyddas från väder och vind. Du kan alltid rådgöra med oss på Trademax om du har frågor.