Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 24 av 137 produkter
1
...
6

En köksmatta kan vara en golvbeläggning som är snygg, tålig och smutsavvisande, men det kan också vara en inredningsdetalj som ger en trivselkänsla. Välj din favorit när det gäller köksmattor och beställ enkelt online hos oss.

Trivsamt och varmt med en köksmatta

  • Finns det någon köksmatta med hantverkstradition?

    Ja, du kan till exempel köpa en köksmatta som ser hemvävd ut, men nutida mattor är praktiska och lätta att sköta. De är inte så tjocka och tunga, utan man handskas lätt med dem. Du kan ha en lång, smal matta vid spisen och diskbänken, och du kan ha en lite större och rektangulär köksmatta under bordet.
  • Hur gör jag rent en vanlig, lite tjockare köksmatta?

    Vissa mattor kan du rengöra med skumtvätt, eller så kan du ta ut dem och tvätta dem manuellt med en borste och spola av dem med trädgårdsslangen. En matta kan lätt bli ful om man tvättar den i maskin på fel sätt, och dessutom blir den för tung när den blir blöt för att en liten tvättmaskin ska klara det. Därför är kemtvätt ett säkert tips.
  • Hur gör jag med en köksmatta av plast?

    Det finns mattor av PVC-plast som både är vändbara och lätta att tvätta. En sådan matta kan du maskintvätta i 30 grader med ett skontvättprogram, och den är också lätt att torka av om du skulle få en enstaka fläck på den. Även om man har barn eller husdjur, tycker de flesta att det är mysigt med en köksmatta. Vill du inte ha ett bart köksgolv utan mattor, är plastmattorna det mest lättskötta alternativet.