Skippa sidhuvud och gå vidare.

Säsongsstart! Vårens utemöbler har landat hos oss!

Visar 19 av 19 produkter

Stänkskydd är en viktig del av köksinredningen som skyddar väggarna från matstänk och spill. De finns i olika material, som glas, rostfritt stål och plast, och kan anpassas till kökets stil och färgsättning. Ett stänkskydd underlättar även städningen av köket, då det är lättare att torka av en slät yta än en ojämn vägg. En annan fördel med stänkskydd är att de kan ge en visuell effekt och göra köket mer stilrent och modernt. Det är viktigt att välja ett stänkskydd av hög kvalitet och som passar till kökets behov för att uppnå bästa möjliga resultat.

Vanliga frågor om Stänkskydd kök

 • Hur stort bör ett stänkskydd vara för kök?

  Ett stänkskydd för kök bör vara tillräckligt stort för att täcka den del av väggen som är utsatt för stänk och smuts från matlagning och diskning. Det vanligaste är att stänkskyddet täcker hela väggen mellan köksbänken och överskåpen. Detta brukar vara en yta på cirka 60-70 cm i höjd och upp till 3 meter i bredd, beroende på kökets storlek och utformning.
 • Vilket material används för stänkskydd kök?

  Vanliga material som används för stänkskydd i kök är kakel, glas, rostfritt stål, laminat och akryl. Vilket material som passar bäst beror på personliga preferenser, stilval och budget.
 • Vad är stänkskydd kök?

  Stänkskydd kök är en yta som monteras på väggen bakom spisen och/eller diskbänken för att skydda mot stänk och smuts. Det kan vara tillverkat av olika material, såsom kakel, glas eller rostfritt stål, och finns i olika färger och mönster för att matcha kökets inredning.
 • Hur rengör jag mitt stänkskydd kök?

  För att rengöra ditt stänkskydd i köket kan du använda en mjuk trasa eller svamp och rengöringsmedel avsett för kök. Torka av ytan noggrant och se till att få bort all smuts och fett. Undvik att använda slipande rengöringsmedel eller stålull då detta kan skada ytan. Om ditt stänkskydd är gjort av rostfritt stål kan du använda en speciell rengöringsprodukt för att få bort fingeravtryck och andra fläckar. Kom ihåg att rengöra ditt stänkskydd regelbundet för att undvika uppkomsten av bakterier och smuts.