Skippa sidhuvud och gå vidare.

Allt för hemestern - till semesterpriser!

Bänkskiva & köksbänk

81 st produkter
Visar 24 av 81 produkter
1
...
4

Vid köksbänken skapas genuina stunder och minnen. Allt från middagar med familj och vänner, frukostar innan dagens arbete till skapandet av stora festmåltider kan ske vid en köksbänk. Har du en bra diskbänk i köket så har du bra förutsättningar att skapa alla de där stunderna och minnena som sätter guldkant på livet.

Behöver din köksbänk uppgraderas med ny bänkskiva?

  • Vad är en bänkskiva i laminat?

    Laminat i sig betyder att materialet består av olika lager som limmas ihop. Tekniken är vanlig för både golv och skivor, men även när man bygger båtar i trämaterial. En diskbänk i laminat har vanligen ett slitstarkt ytskikt som imiterar material som trä eller sten.
  • Är det dyrt med köksbänk i ek?

    Ja det är det. Åtminstone om man jämför med flera andra träsorter. Ek är både tåligt, populärt och exklusivt. Endast 1,7 % av allt virke som når marknaden varje år är av ek. Detta beror på att ett ekträd måste växa i 150 år innan det kan avverkas och bli till exempelvis en bänkskiva i ek. Förr i tiden var ek ännu mer exklusivt då i stort sett alla ekarna i Sverige var omfattade av ett kungligt regal, materialet skulle då uteslutande gå till att bygga krigsskepp av. Du kan dock hitta billiga bänkskivor i ek hos oss på Trademax.
  • Kan bänkskivan i mitt kök vara i metall?

    Givetvis kan bänkskiva i kök även vara helt i metall. Metall är tåligt och lätt att hålla rent. Om din bänkskiva ska kombineras med köksvasken blir metall extra smidigt då allt kan sitta ihop i en enda enhet. Metall är ett snyggt och smidigt alternativ.