Adventsljusstake & elljusstake

220 st produkter
2209711(4).jpg

En adventsljusstake är kanske den mest klassiska av alla juldekorationer som skapar en mysig stämning när den lyser upp mörkret, såväl i ditt eget som i andras fönster. Är du på jakt efter en klassisk hög och stor adventsljusstake i konstsmide eller mässing? Eller föredrar du en mer modern variant i båge eller i andra spännande former? Oavsett vilken modell som passar dig hittar du den till ett bra pris på Trademax.

När du hör ordet adventsljusstake tänker du kanske i första hand på en rak modell med fyra levande stearinljus eller blockljus, som tänds högtidligt ett i taget varje söndag i advent. Säkert har du minst en sådan hemma som du brukar dekorera fint med mossa, röda tomtar och flugsvampar i plast. Men när decembermörkret sänker sig på eftermiddagen, och liksom tar över helt i våra hem, är det fint och stämningsfullt att också placera ut en eller flera elektriska adventsljusstakar. Har du småbarn eller husdjur kan en elektrisk adventsljusstake också vara ett bra och framför allt brandsäkert alternativ till levande ljus.

Adventssljusstakar i många modeller och av hög kvalitet

Några av oss väljer helst den klassiska adventsljusstaken i trä, i färger som röd, vit eller naturfärgad. Gärna då med granrisdekorationer eller mässingsdetaljer kring elljusfoten. Andra traditionella favoriter av julljusstake är tillverkade i svart konstsmide eller blank mässing. Kanske är du mer inne på en mer modern adventsljusstake – i vitt, guld eller silver? Oavsett vad du letar efter hittar du garanterat en julljusstake som passar in i ditt hem här hos oss på Trademax. Vi levererar den smidigt, snabbt och säkert, så att du hinner njuta av din stämningsfulla adventsljusstake – hela långa mörka december!

Hur mycket drar en adventsljusstake?

En vanlig adventsljusstake med 7 ljus drar ca 1,4 W, man kan säga att en klassisk elljusstaken använder cirka 15 kilowattimmar om du har den tänd dygnet runt i en månad. Om du har en adventsljusstake med LED lampor tänd dygnet runt i en månad drar den ca 1/30 del av en vanlig adventsljusstake.

När får man sätta upp adventsljusstakar?

Adventsljusstakar och elljusstakar sätts upp tillsammans med annat adventpynt till första advent-helgen. När första advent infaller varierar från år till år. Men det är alltid på en Söndag.

Varför är det sju ljus i adventsljusstaken?

Det sägs att en elljusstake har sju ljus, ett för varje dag i veckan under advent, som en symbol för att räkna ner dagarna fram till jul. Det var från början en tratidion hämtad från Tyskland, som många av våra andra svenska jultraditioner. Det finns också sägner som menar på att de sju ljusen i adventsljusstaken är fullkomlighetens symbol. På Trademax hittar du elljusstakar med både fem och sju armar, moderna och klassiska och även de som har figurer och former som kanske inte för tanken till den traditionella adventsljusstaken.

När ska elljusstaken tas ner?

Enligt traditionen står adventsljusstaken och hemmets övriga julpynt framme tills Tjugondag Knut då det är dags att packa ner allt julpynt prydligt i kartongerna som det står “Jul” på och stoppa undan dem till nästa år.

Hur väljer jag rätt adventsljusstake?

När december står för dörren dammar vi av farmors gamla elektriska julljusstakar och ber en stilla bön att alla lampor ska fungera. Många äldre modeller kan vara farliga ur elsäkerhetssynpunkt och därmed en bra idé att successivt byta ut. Det viktigaste att tänka på när du väljer ny elljusstake, utöver stilen och färgen, är hur stort ditt fönster är och hur mycket av fönstret du vill ska täckas av din nya adventsljusstake. När du köper din adventsljusstake på Trademax är du garanterad bästa möjliga kvalitet som givetvis uppfyller europeisk säkerhetsstandard. Den traditionella elektriska ljusstaken är ofta utformad som en pyramid och har vanligtvis sju stycken ljuskällor. På senare tid har det emellertid dykt upp en rad olika spännande former som bågar, granar, änglar, hjärtan och mycket annat. Ljusstakarna finns dessutom med färre och fler ljuskällor. Kanske föredrar du den klassiska fem- eller sjuarmade ljusstaken på fot som är utformad som en kandelaber, fast med elektriska lampor i stället för levande ljus? Bläddra igenom våra adventsljusstakar och hitta rätt ljusstake för just dig.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)