Skippa sidhuvud och gå vidare.

Beställ innan 10/6 för leverans innan midsommar!*

Tid kvar att beställa:

Visar 1 av 1 produkter

En råttfälla är en anordning som används för att fånga och döda råttor. Det finns olika typer av råttfällor, inklusive klassiska snapfällor och modernare elektroniska fällor. Snapfällor fungerar genom att en fjäder spänns och utlöses när råttan går på fällan, vilket fångar och dödar den omedelbart. Elektroniska fällor fungerar genom att råttan går in i en bur och en elektrisk laddning slås på, vilket snabbt avlivar råttan. En råttbur används istället för att döda råttan, utan för att fånga den levande. Råttan kan sedan släppas ut på en annan plats, långt bort från bostadsområden.

Vanliga frågor om Råttfälla & råttbur

 • Vad är en råttfälla?

  En råttfälla är en anordning som används för att fånga eller döda råttor. Det finns olika typer av råttfällor, men de vanligaste är mekaniska fällor och klisterfällor. Mekaniska fällor fungerar genom att en råttfälla utlöses när råttan går på en platta eller drar i en utlösarmekanism, vilket fångar eller dödar råttan. Klisterfällor fungerar genom att råttan fastnar i ett klisterliknande ämne och inte kan komma loss. Råttfällor används oftast inomhus eller i områden där råttor är ett problem.
 • Vad ska man lägga i råttfällan?

  Det finns olika saker som man kan lägga i en råttfälla för att locka råttor. Vanliga lockmedel inkluderar ost, choklad, nötter, frukt, smör eller jordnötssmör. Det är viktigt att använda något som råttorna tycker om och som är lockande för dem. Det kan också vara bra att variera lockmedlet ibland för att hålla råttorna intresserade.
 • Varför går inte råttan i fällan?

  Det finns flera möjliga orsaker till varför en råtta inte går i en fälla. En vanlig anledning kan vara att råttan har blivit försiktig och misstänksam efter att ha sett eller upplevt andra råttor bli fångade eller skadade av fällor. Råttor är intelligenta djur och kan lära sig att undvika fällor om de har upplevt dem tidigare.
 • Hur stor ska en råttbur vara?

  En råttbur bör vara tillräckligt stor för att ge råttorna tillräckligt med utrymme att röra sig och utforska. För en eller två råttor bör burstorleken vara minst 80 cm lång, 50 cm bred och 50 cm hög. Ju fler råttor du har, desto större bör buren vara. Det är också viktigt att buren har flera våningar eller plattformar för att ge råttorna möjlighet att klättra och utforska olika nivåer.