Skippa sidhuvud och gå vidare.

Spara upp till 60% på utvalda DUNDERdeals!

Visar 11 av 11 produkter

En gasolflaska är en behållare som används för att lagra och transportera gasol. Gasol är en populär energikälla som används i många olika sammanhang, såsom för matlagning, uppvärmning och camping. Gasolflaskor finns i olika storlekar och är oftast tillverkade av stål eller aluminium för att vara hållbara och säkra att hantera. För att använda gasolen behövs även en gasolbrännare, som är en anordning som kopplas till gasolflaskan och omvandlar gasen till en brännbar flam. Gasolbrännare är vanliga i kök och utomhusgrillar för att ge en pålitlig och effektiv värmekälla.

Vanliga frågor om Gasolflaska & gasolbrännare

  • Hur länge räcker 5 kg gasol?

    Det beror på hur mycket gasol du använder och vilken typ av apparat du använder den i. En vanlig uppskattning är att en 5 kg gasoltub kan räcka i ungefär 10-15 timmar om du använder den i en vanlig gasolgrill. Om du använder den i en gasolvärmare kan den räcka längre, upp till 30 timmar eller mer beroende på inställningarna. Det är alltid bäst att följa tillverkarens rekommendationer för att få en mer exakt uppskattning.
  • Får man ha gasolflaska inomhus?

    Nej, det är inte tillåtet att ha en gasolflaska inomhus. Gasol är en brandfarlig gas som kan vara farlig om den läcker ut eller om det skulle inträffa en olycka. För att undvika risker bör gasolflaskor alltid förvaras utomhus på en säker plats, exempelvis i en gasolbox eller i ett särskilt gasolförråd.
  • Drar olika gasolbrännare olika mycket gasol?

    Ja, olika gasolbrännare kan dra olika mycket gasol beroende på faktorer som brännarens effektivitet, storlek och inställningar. En gasolbrännare med högre effekt kommer vanligtvis att använda mer gasol än en brännare med lägre effekt. Storleken på brännaren kan också påverka gasolförbrukningen, där en större brännare vanligtvis kräver mer gasol. Dessutom kan inställningarna på brännaren, som till exempel låg, medium eller hög värme, påverka gasolförbrukningen. Det är viktigt att följa tillverkarens anvisningar och rekommendationer för att optimera gasolförbrukningen och säkerställa att brännaren fungerar korrekt.