Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 4 av 4 produkter

En värmefilt är en elektrisk filt som ger värme och är perfekt för kalla vinterkvällar. Filtarna finns i olika storlekar och material, exempelvis fleece eller bomull. De är utrustade med en termostat som gör att man kan justera temperaturen och välja den perfekta värmenivån. Värmefiltar är en populär produkt för personer som lider av muskel- och ledsmärta, eller för personer som bara vill ha en extra varm och mysig säng. De är också användbara för personer som har svårt att hålla sig varma under natten, eller för personer som vill spara pengar på uppvärmningskostnader genom att använda filten istället för att höja temperaturen i hela rummet.

Vanliga frågor om Värmefilt

  • Hur mycket el drar en värmefilt?

    Det beror på effekten på värmefilten. En vanlig värmefilt på cirka 100 watt drar ungefär 0,1 kWh per timme.
  • Hur tvättar man en värmefilt?

    Det beror på vilken typ av värmefilt det är och vad som står i skötselanvisningarna. Generellt sett rekommenderas det att man tvättar värmefilten i maskin på låg temperatur med skonsamt tvättmedel. Det är viktigt att inte vrida eller torktumla filten, utan istället låta den lufttorka på en plan yta. Innan du tvättar värmefilten, se till att ta bort kontrollenheten och följ de specifika instruktionerna för din filts skötsel.
  • Vad är en värmefilt?

    En värmefilt är en elektrisk filt som används för att ge extra värme och komfort, särskilt under kalla vintermånader. Den är oftast gjord av mjukt material som fleece eller ull och har inbyggda värmeelement som sprider värme över ytan av filten. Värmefiltar kan användas i sängen, på soffan eller på andra platser där extra värme behövs.