Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte SOMMARREA - galna deals till hem & uteplats!

Förkläde

5 st produkter
Visar 5 av 5 produkter

Ett förkläde är en skyddande klädessak som används framför kroppen för att skydda kläderna från smuts, fläckar och spill. Det är vanligt att använda förkläden i köket vid matlagning eller bakning för att undvika att kläderna blir smutsiga av matrester eller stänk från ingredienser. Förkläden kan också användas vid andra aktiviteter där kläderna kan utsättas för smuts eller skador, till exempel vid målning eller trädgårdsarbete. De är vanligtvis tillverkade av tåliga material som tål tvätt och har ofta fickor eller fickor för att förvara verktyg eller andra nödvändigheter.

Vanliga frågor om Förkläde

Vad betyder uttrycket förkläde?

Uttrycket "förkläde" syftar vanligtvis på en klädesplagg som bärs framför kroppen för att skydda kläderna från smuts och spill. Det kan vara ett plagg som används vid matlagning eller städning. Förklädet kan också syfta på en skyddsbarriär som används inom olika yrken, till exempel inom sjukvården eller laboratorier.

Vad kommer förkläde ifrån?

Ordet "förkläde" kommer från det fornsvenska ordet "førklæþe", som betyder "framförkläde". Det är bildat av orden "för" (framför) och "kläde" (klädnad). Förklädet används traditionellt för att skydda kläderna från smuts och fläckar vid matlagning eller hushållsarbete.