Skippa sidhuvud och gå vidare.

Spara upp till 60% på utvalda DUNDERdeals!

Visar 3 av 3 produkter

En pilatesboll är en träningsredskap som används för att förbättra styrka, balans och flexibilitet. Bollen används ofta inom pilatesträning, men kan även användas för andra träningsformer. Pilatesbollen är en uppblåsbar boll som finns i olika storlekar, beroende på användarens längd och behov. Genom att använda bollen som stöd kan man utföra olika övningar som stärker kroppens muskler, samtidigt som man tränar på att bibehålla balansen. Pilatesbollen är ett mångsidigt träningsredskap som passar både nybörjare och erfarna tränare.

Vanliga frågor om Pilatesboll

 • Vad kan man göra med en pilatesboll?

  En pilatesboll kan användas på många olika sätt för att träna styrka, balans och flexibilitet. Några exempel på övningar är situps, plankan, bryggor och knäböj. Bollen kan också användas som stol för att förbättra hållningen och stärka bålmusklerna. Det är viktigt att välja rätt storlek på bollen för att få ut maximalt av träningen.
 • Hur stor pilatesboll ska man ha?

  Det beror på din längd. För personer under 160 cm brukar en boll med diameter på 55 cm vara lämplig. För personer mellan 160-180 cm brukar en boll med diameter på 65 cm vara lämplig. För personer över 180 cm brukar en boll med diameter på 75 cm vara lämplig.
 • Hur blåser man upp en pilatesboll?

  För att blåsa upp en pilatesboll behöver du en bollpump och en nålventil. Sätt in nålventilen i bollens ventilöppning och fäst pumpen på nålventilen. Pumpa sedan luft i bollen tills den når önskat tryck. Det är viktigt att inte överfylla bollen med luft då det kan leda till att den spricker.
 • Hur får man ut luften ur en pilatesboll?

  För att tömma luften ur en pilatesboll kan man utföra följande steg: Först hittar man ventilpluggen på bollen, som ofta sitter på en av ändarna. Sedan drar man ut pluggen och trycker på bollen eller viker den på mitten för att släppa ut så mycket luft som möjligt. Efter det viker man eller rullar ihop bollen för att trycka ut resten av luften.