Skippa sidhuvud och gå vidare.

Allt för hemestern - till semesterpriser!

Fågelbur & voljär

9 st produkter

En voljär är en stor fågelbur, och den är ett skydd och hem för din fågel. En fågelbur kan vara hur stor som helst, men inomhus måste man begränsa sig. Välj hellre en stor än en liten, för till och med en undulat har ett stort flygbehov.

Låt din fågel trivas i en fin fågelbur eller voljär

  • Behöver två fåglar en större bur?

    Ja, har du till exempel två fåglar i samma bur, behöver de ha ett större utrymme än en ensam fågel. När det gäller undulater är de flockdjur, så du kan gärna ha fler än två undulater i buren. Det är Jordbruksverket som sätter reglerna för hur stor en fågelbur måste vara, och en vanlig fågelbur måste åtminstone vara 0,31 kvadratmeter, det vill säga ha måtten 70x45x60 cm.
  • Vad är en fågelbur gjord i för material?

    Det finns voljärer i både trä och metall, men en trämodell kräver mer arbete för att hålla sig snygg längre. En metallbur är det allra vanligaste, och de finns i flera modeller. Du ser burarna här på vår hemsida. En stor fågelbur kostar mer än en mindre, men det är bäst för en fågel att ha gott om plats. Det är också vanligt med voljärer för utomhusbruk, och de har riktigt generösa mått.
  • Vad ska jag inreda min fågelbur med?

    Det är roligt att köpa tillbehör till en fågelbur. Det kan vara speglar, gungbrädor, sittpinnar och annat, och givetvis behöver fågeln ordentliga behållare för mat och vatten. Dessutom behöver du köpa mineralstenar. Undulater vill också gärna ha ombyte ibland på sina leksaker, så att de håller sig pigga.