Skippa sidhuvud och gå vidare.

Spara upp till 60% på utvalda DUNDERdeals!

Visar 19 av 19 produkter

Fiskar och reptiler finns i många svenska hem och skänker både sällskap och ro. Att sitta och titta på fiskar i ett akvarium kan vara rentav meditativt. Det är inte konstigt att det är så populärt. Här på Trademax erbjuder vi flera tillbehör till dina vänner bakom glas.

Om du har fisk och reptiler så har vi tillbehören

  • Vad är skillnaden på guldfisk och slöjstjärt?

    Slöjstjärt är en form av guldfisk. Den avlades fram från guldfisken och räknas idag som en egen art. En rasriktig slöjstjärt ska ha stjärtfenor som är lika långa som övriga kroppens längd. Den ska även ha förlängda bukfenor samt ha en ryggfena som täcker tre fjärdedelar av kroppens längd.
  • Hur stor pump ska jag ha till mitt akvarium?

    Hur kraftig pump du behöver beror dels på vilken sorts fisk du ska ha, men också på hur stort akvariet är. Ett riktmärke är att pumpen ska kunna pumpa runt akvariets totala mängd vatten två till tre gånger i timmen.
  • Hur dricker ödlor vatten?

    Många arter av ödlor har väldigt torra områden som sin naturliga miljö, vilket gör att de är specialister på att ta tillvara på vatten i sin omgivning. Givetvis ska du ställa in vatten i en skål eller liknande till dem så att vatten alltid finns nära. Det bästa sättet att ge vatten till flera ödlearter är faktiskt att spraya dem med en sprayflaska. När du gör detta kan du även passa på att spraya deras omgivning. Ödlan kommer sedan att slicka både sig själv och sin omgivning för att få i sig vattnet, precis som den skulle ha gjort i naturen.