Skippa sidhuvud och gå vidare.

MIDSOMMARKAMPANJ - spara upp till 60%!

Visar 14 av 14 produkter

En divan är en soffa med karmstöd i ena änden och med en förlängd sittdel i andra änden. Ordet divan härstammar från den franska rokokostilen, och ibland kallas det schäslong. De nya och moderna divansofforna är tygsoffor med ett djupare sitthörn där du får extra mycket benutrymme.

Få elegans även på ett litet utrymme med 2 sits soffa med divan

  • Varför blev divanen en populär möbel att kombinera med en soffa?

    En divan var inte bara en möbel att sitta i, utan man kunde också ligga ner i den. Ursprungligen hade den mer rokokoinspirerade former, men numera är en divansoffa oftast rak i modellen. Det var lite förnämt och lyxigt förr att ha en divan som man kunde vila på.
  • Vad utmärker en 2 sits soffa med divan?

    Där finns plats för två personer att sitta, men du kan också halvligga i en divan när du har myskväll och tittar på TV. Sitthörnet är djupt, så du kan lägga upp benen och sitta riktigt bekvämt. Den är snygg att möblera med, och om du använder divanen kan du spara in på en fåtöljplats.
  • Kan jag ha en 2 sits soffa med divan i en liten lägenhet?

    Ja, den passar mycket bra när man har ett mindre utrymme, för den är inte så lång som en tresitssoffa. Ändå får mer än en person plats att sitta där. Det är en klassisk möbel, men den har en modern och fräsch utformning som passar både för gamla och unga. Oftast är en 2 sits soffa med divan klädd i ett grått eller vitt tyg, men det finns varianter. Välj din snygga divan här på vår hemsida.