Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 4 av 4 produkter

Futon är en japansk madrass som traditionellt används för att sova direkt på golvet och som man brukar rulla ihop under dagtid. Madrassen kan läggas på en tatamimatta eller i en träram. En tatamimatta är tillverkad av flätade risstrån och är mjukt fjädrande och värmeisolerande. När du väljer en futonmadrass från oss på Trademax kan du använda en träram eller ett par tatamimattor för att få din bädd att komma upp en bit från golvet. En futonmadrass har oftast stoppning av bomull som får den att anpassa sig till kroppen på ett behagligt sätt och gör det lätt att slappna av.

En futonmadrass ger en intressant touch till rummet

  • Vilka fördelar har en futonmadrass?

    En futonmadrass är mycket bekväm och behaglig att sova på. Stoppningen av bomull i kombination med en tatamimadrass är dessutom en fördel för allergiker. I små utrymmen kan en futonmadrass rullas ihop och dagtid användas som fåtölj eller soffa. När du väljer en futonmadrass från oss på Trademax får du en bekväm och modern säng av högsta kvalitet.
  • Vem kan använda en futonmadrass?

    En futonmadrass är ofta lite hårdare än en vanlig bäddmadrass men det kan varieras genom att bomullen blandas med andra naturfibrer som exempelvis kokos. En futonmadrass från oss på Trademax är ett miljövänligt alternativ och hjälper till att minimera gifter i hemmet vilket är en fördel för allergiker. Personer med ryggproblem upplever också att en futonmadrass blir mer vilsam och bekväm för ryggen.
  • Hur sköter jag en futonmadrass?

    För att behålla luftigheten i din futonmadrass behöver du skaka och vända den regelbundet. Det är viktigt att madrassen torkar ordentligt om den blivit fuktig. Madrassen går inte att tvätta och därför är det bra att använda madrasskydd som går att tvätta. Har du frågor om de futonmadrasser som finns hos oss på Trademax är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice.