Elvisp

2 st produkter
1493605(10).jpg

En elvisp är en oumbärlig kompis för hemmabagaren och den matlagningsintresserade. Med en elvisp kan du vispa äggvitor till fluffiga toppar, blanda smet till en perfekt konsistens och göra krämigt potatismos på bara några minuter. Elvispen uppfanns redan på 1920-talet och har sedan dess utvecklats till ett högteknologiskt köksverktyg med olika hastigheter och funktioner. En modern elvisp har oftast flera olika vispar och degkrokar som gör att du kan använda den till en mängd olika recept och kreationer. Med en elvisp från Trademax blir bakningen och matlagningen både enklare och roligare!

Vanliga frågor om Elvisp

Hur fungerar en elvisp?

En elvisp är en elektrisk köksapparat som används för att blanda och vispa ingredienser. Den består av en motor som driver två vispar eller degkrokar som roterar runt en axel när man sätter på strömmen. När visparna snurrar runt, skapar de luftbubblor i smeten vilket gör den fluffigare och lättare. Genom att justera hastigheten på elvispen kan man kontrollera hur snabbt visparna roterar.

Vem uppfann elvispen?

Den första elektriska vispen uppfanns av en amerikansk ingenjör som heter Rufus Eastman år 1885. Denna tidiga version av elvispen var handdriven och stationär, men senare förbättringar inkluderade en elektrisk motor för att driva vispen. Den första handhållna elvispen tillverkades 1922 av KitchenAid.

Vad kan man vispa med en elvisp?

Man kan vispa olika typer av livsmedel med en elvisp, till exempel grädde, äggvitor, såser, rotmos, smör och kaksmet.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)