Skippa sidhuvud och gå vidare.

Spara upp till 60% på utvalda DUNDERdeals!

Visar 2 av 2 produkter

En värmefläkt är en elektrisk apparat som används för att generera värme i ett rum. Den fungerar genom att dra in luft från rummet, värma upp den och sedan blåsa ut den varma luften igen. Värmefläktar är vanligtvis portabla och kan enkelt flyttas mellan rummen. De är ett populärt alternativ för att snabbt och effektivt värma upp mindre områden, som exempelvis ett sovrum eller en arbetsplats. Värmefläktar kan vara utrustade med olika inställningar för att reglera värmen och fläktens hastighet, vilket ger användaren möjlighet att anpassa värmen efter sina behov.

Vanliga frågor om Värmefläkt

 • Hur mycket el drar en värmefläkt?

  Elenergiförbrukningen hos en värmefläkt varierar beroende på flera faktorer, inklusive effekt, inställningar och användningstid. En vanlig värmefläkt med en effekt på 1000-1500 watt kan förbruka cirka 1-1,5 kWh (kilowattimmar) per timme om den körs på högsta inställningen. Om du använder fläkten under en timme skulle det innebära att den drar 1-1,5 kWh elenergi från elnätet.
 • Hur stor värmefläkt?

  Storleken på en värmefläkt kan variera beroende på dess effekt och användningsområde. Vanligtvis mäts storleken på en värmefläkt i watt, vilket indikerar hur mycket värme den kan producera. Det finns värmefläktar med olika effektnivåer, vanligtvis från 500 watt till 2000 watt eller mer.
 • Vad är keramisk värmefläkt?

  En keramisk värmefläkt är en typ av elektrisk värmefläkt som använder sig av keramiska element för att generera värme. Dessa element är gjorda av keramiskt material som kan värmas upp snabbt och effektivt. När strömmen passerar genom elementen, omvandlas elektrisk energi till värmeenergi som sedan sprids ut i rummet genom fläktens inbyggda fläktblad.
 • Hur funkar en värmefläkt?

  En värmefläkt fungerar genom att den drar in kall luft och passerar den över ett värmeelement. Värmeelementet värms upp och avger sedan varm luft tillbaka ut i rummet. Fläkten hjälper till att cirkulera den varma luften och sprida värmen jämnt i rummet. Värmefläktar kan användas för att snabbt värma upp mindre utrymmen, som ett rum eller en arbetsplats.