Fläkt

41 st produkter
Kampanj
1813301(2).jpg

Är du i behov av att skapa bättre inomhusklimat i ditt hem? En fläkt kan i så fall vara lösningen för dig. Hos Trademax hittar du både små och stora fläktar. Allt ifrån takfläktar, bordsfläktar, golvfläktar och mycket mer.

Vanliga frågor och svar

Hur får jag det svalt med en fläkt?

Placera din fläkt på golvet. Det gör att den varma luften blåser uppåt och rummet kommer upplevas svalare. Du kan även placera en skål med isbitar framför fläkten. Det kalla vattnet kommer dunsta och kyla ner luften i rummet. Se även till att ha alla fönster stängda. På så vis stänger du ute all varmluft och håller den svala luften inomhus.

Vad bör jag tänka på vid köp av fläkt?

Fläktar är idag tillverkade för olika syften. Därför måste du välja rätt fläkt för rätt syfte. Du kan till exempel inte använda en värmefläkt för att få bort fukt ur badrummet. Detta gör att du måste veta och ha definierat vilka funktioner du behöver innan ditt köp av fläkt.

Vilken fläkt är bäst?

Olika typer av fläktar kommer med olika typer av fördelar. En bordsfläkt är till exempel perfekt att ställa på skrivbordet eller sidobordet och passar perfekt för små utrymmen. Har du ett större utrymme du behöver kyla ner ska du kolla på golvfläktar. De har oftast större motor och rotorblad. En takfläkt skapar bra luftcirkulation i rummet och ger en bra svalka under varma sommardagar.

Vilken effekt ska min fläkt ha?

Vilken effekt du behöver ha på din fläkt beror på vilket syfte du ska använda den för. Om du har ett rum som är större än genomsnittet kan det vara bra att räkna ut rummets volym och jämföra med rekommenderat luftflöde för maximal effekt. Även om du bara är på jakt efter en liten fläkt är det aldrig fel att beräkna fläktens effekt i förhållande till rummets storlek för att vara säker på att den uppfyller dina behov.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Kampanj
Kampanj