Luftkylare & kylaggregat

10 st produkter
1798979(1).jpg

Med en luftkylare kan du sänka temperaturen i det rum du befinner dig. Du behöver inte slösa med energi för att sänka temperaturen i alla rum. En luftkylare är portabel och du flyttar luftkylaren från ett rum till ett annat. Flyttar familjen iväg till er fritidsstuga under sommaren? Där kan det bli varmt en het sommardag. Ta med dig din luftkylare till stugan. En luftkylare kräver ingen fast elinstallation. Du sticker helt enkelt in kylaggregatets stickkontakt i närmsta eluttag. I jämförelse med en AC-anläggning har en luftkylare flera fördelar. En luftkylare drar mindre energi och den är mer flexibel. Dessutom blir investeringen betydligt lägre.

Luftkylare för ett skönare klimat

Hur fungerar en luftkylare?

De viktigaste komponenterna är en fläkt och en vattenbehållare. Behållaren fyller du med kallt vatten och ibland med några isbitar. Fläkten suger in omgivande varm luft till aggregatet. Där kyls luften ner och skickas ut till rummet där luftkylaren placerats. Jämfört med en takfläkt har en luftkylare den fördelen att luftfuktigheten i rummet höjs. Hastigheten på utblåsningen kan ställas in på olika nivåer. Du kan också styra riktningen på luftströmmen. Antingen har den fast inriktning eller så låter du den svänga.

Vad händer med en luftkylare på vintern?

På vintern behöver du sannolikt inte kyla ner luften. Eftersom en luftkylare är flyttbar och flexibel ställer du helt enkelt in den i ett förråd. Men luften i en bostad blir ofta torr under vintern. Då kan du använda luftkylaren för att få bättre luftfuktighet vintertid. Hos oss på Trademax kan du köpa flera modeller av luftkylare och kylaggregat.

Är en luftkylare miljövänlig?

En luftkylare förbättrar inomhusklimatet utan att använda något annat kylmedel än vanligt kranvatten. Den hjälper också till att rena luften, förutsatt att luftkylaren har inbyggda filter. Inte helt oväsentligt eftersom luften inomhus kan innehålla partiklar, bakterier och virus. En luftkylare drar inte särskilt mycket elenergi.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)