Skippa sidhuvud och gå vidare.

Beställ innan 10/6 för leverans innan midsommar!*

Tid kvar att beställa:

Visar 1 av 1 produkter

Klinker är en typ av keramisk platta som ofta används utomhus på exempelvis gångar, terrasser och uteplatser. Klinkerplattor är kända för sin hållbarhet och tålighet mot väder och vind. De är tillverkade av bränd lera och har en hård yta som gör dem motståndskraftiga mot slitage och frost. Klinkerplattor finns i olika färger, mönster och storlekar, vilket ger möjlighet att skapa olika stilar och design utomhus. Dessutom är klinker enkelt att rengöra och underhålla, vilket gör det till ett populärt val för utomhusmiljöer.

Vanliga frågor om Klinker utomhus

Kan man ha klinkers utomhus?

Ja, det är möjligt att använda klinkers utomhus. Klinkers är en typ av keramisk platta som används vanligtvis för att täcka golv och väggar inomhus, men de kan också användas utomhus. För att använda klinkers utomhus är det viktigt att välja frostbeständiga och halksäkra varianter som är lämpliga för det specifika klimatet och användningsområdet. Det är också viktigt att lägga klinkers på en stabil och jämn yta för att undvika sprickbildning.

Hur lägger man klinker utomhus?

För att lägga klinker utomhus behöver du följa några steg:

  1. Förbered marken genom att ta bort eventuell vegetation och jämna ut ytan.
  2. Gräv ur marken till önskad djup, vanligtvis ca 10-15 cm plus tjockleken på klinkern.
  3. Lägg ut ett lager med makadam eller stenmjöl som bäddmaterial och komprimera det väl.
  4. Placera ut klinkerplattorna på bäddmaterialet och se till att de ligger i rätt nivå och har jämnt avstånd mellan varandra.
  5. Banka klinkerplattorna på plats med hjälp av en gummihammare.
  6. Fyll fogarna mellan klinkerplattorna med fogbruk eller sand.
  7. Sopa bort överflödigt fogbruk eller sand och vattna för att hjälpa fogbruket att härda.

Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner och använda rätt verktyg och material för att få ett hållbart och snyggt resultat.

Vad är frostsäker klinker?

Frostsäker klinker är en typ av keramisk platta som är designad för att kunna tåla frost och kyla utan att spricka eller skadas. Det är en viktig egenskap för klinker som används utomhus eller i områden där det kan bli kallt, som t.ex. uteplatser, balkonger eller entréer. Frostsäker klinker tillverkas genom att man bränner plattorna vid mycket höga temperaturer vilket gör dem mer tåliga mot temperaturförändringar och fukt. Det gör att de kan användas i klimat där det förekommer snö, is och frost utan att ta skada.

Vad ska man ha under klinker utomhus?

När man lägger klinker utomhus är det viktigt att ha en stabil och hållbar grund. Vanligtvis används en betongplatta eller en stabiliserad sandbädd som underlag för klinker. Detta hjälper till att förhindra att klinkerplattorna rör sig eller spricker över tiden.