Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 24 av 34 produkter
12

Trästaket är en populär typ av staket som används för att avgränsa och skydda olika områden. Det är tillverkat av träplankor som är fästa tätt intill varandra för att skapa en solid barriär. Trästaket kan användas i trädgårdar, parker, skolor, offentliga platser och även runt hus och tomter. Det är en flexibel och estetiskt tilltalande lösning som kan anpassas efter olika behov och stilar. Trästaket är även hållbart och kan behandlas för att motstå väder och vind. Det är en klassisk och tidlös lösning för att skapa avskildhet och säkerhet.

Vanliga frågor om Trästaket

Hur tätt sätter man stolpar vid bygge av trästaket?

Avståndet mellan stolparna vid bygge av trästaket kan variera beroende på flera faktorer, inklusive typ av staket, höjd på staketet och personliga preferenser. Generellt sett rekommenderas det att sätta stolparna med ett avstånd på cirka 2-3 meter mellan varje stolpe. Detta ger tillräckligt med stabilitet och hållbarhet för staketet. Om staketet är högre än normalt eller om det finns andra specifika krav, kan det vara lämpligt att minska avståndet mellan stolparna för att öka stabiliteten ytterligare.

Hur högt får ett trästaket vara mellan grannar?

Enligt svensk lag finns det inget fastställt höjdgräns för ett trästaket mellan grannar. Det beror på lokala regler och avtal mellan grannarna. För att undvika konflikter och tvister rekommenderas det att man diskuterar och kommer överens med grannarna om höjden på staketet. Det är också viktigt att kontrollera eventuella bygglovskrav eller regler som kan finnas i kommunen eller bostadsområdet.