Skippa sidhuvud och gå vidare.

Just nu! 300:– EXTRA rabatt på köp över 4000:–. Kod: 300OFF

Avslutas om:

Visar 24 av 40 produkter
12

Stängsel är en typ av avgränsning som används för att hålla borta eller skydda olika områden eller egendom. Det kan vara tillverkat av olika material som trä, metall eller plast och kan ha olika höjder och utformningar beroende på syftet. Stängsel kan användas för att skydda trädgårdar, inhägnader för djur, byggarbetsplatser eller som säkerhetsåtgärd för att förhindra obehörig åtkomst till privata områden. Det finns också olika typer av stängsel, som till exempel nätstängsel, staket eller taggtråd, som kan användas beroende på behovet. Stängsel är en vanlig syn runt om i samhället och har en viktig funktion för att skapa trygghet och avgränsning.

Vanliga frågor om Stängsel

Hur sätter man fast stängsel?

För att sätta fast ett stängsel behöver du följa några steg:

  1. Börja med att mäta och markera var du vill placera stängslet.
  2. Gräv hål för stolparna där du har markerat.
  3. Placera stolparna i hålen och se till att de står stadigt. Du kan behöva använda betong för att säkra dem.
  4. Fäst stängseltråden eller plankorna på stolparna med hjälp av stängselfästen eller spik.
  5. Se till att stängslet är spänt genom att använda spännare eller klammer.
  6. Om du har trådstängsel kan du också behöva installera strävpunkter för att hålla tråden på plats.
  7. Avsluta genom att kontrollera att stängslet är säkert och korrekt installerat.

Kom ihåg att det kan vara bra att kolla upp eventuella regler eller tillstånd som kan krävas för att sätta upp stängsel i ditt område.

Får man sätta upp stängsel?

Ja, det är tillåtet att sätta upp stängsel på sin egen mark i Sverige. Det kan vara för att avgränsa tomten, för att hålla djur inne eller för att skapa avskildhet och integritet. Det är dock viktigt att man följer gällande lagar och regler när man sätter upp ett stängsel. Det kan vara bra att kontakta kommunen eller läsa på om eventuella bygglov eller andra tillstånd som kan krävas för att sätta upp ett stängsel.

Hur långt mellan stolparna bör ett stängsel vara?

Avståndet mellan stolparna i ett stängsel beror på flera faktorer, inklusive vilken typ av stängsel det är och vilket ändamål det ska tjäna. Generellt sett rekommenderas att stolparna placeras med ett avstånd på mellan 2,5 till 3 meter mellan varje stolpe. Detta avstånd ger tillräckligt med stabilitet och stöd för stängslet. Det är dock alltid bäst att följa tillverkarens rekommendationer eller rådfråga en expert för att få den bästa anpassade lösningen för ditt specifika stängsel.