Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 3 av 3 produkter

En förtöjningslina är en stark och hållbar lina som används för att säkra en båt eller ett fartyg vid en brygga eller en annan anläggning. Längden och tjockleken på förtöjningslinan varierar beroende på storleken på båten och de omgivande förhållandena. Det är viktigt att förtöjningslinan är tillräckligt stark för att klara av belastningen som kan uppstå från vind, vågor och strömmar. Linan är vanligtvis tillverkad av material som nylon eller polyester, vilket ger styrka och elasticitet. Genom att korrekt förtöja båten kan man säkerställa att den ligger stadigt och säkert vid kajen.

Vanliga frågor om Förtöjningslina

Vilken tjocklek ska det vara på en förtöjningslina?

Tjockleken på en förtöjningslina beror på flera faktorer, inklusive storleken på båten, väderförhållandena och typen av förtöjningssystem som används. Generellt sett rekommenderas det att använda en lina med en diameter på minst 10-12 mm för mindre båtar och upp till 20-25 mm för större båtar.

Hur lång förtöjningslina ska man ha?

Längden på förtöjningslinan beror på flera faktorer, inklusive storleken på båten, typen av förtöjning och de förhållanden där båten kommer att förtöjas. Generellt sett rekommenderas det att ha förtöjningslinor som är minst 1,5 gånger längden på båten. Detta ger tillräckligt med utrymme för att kunna förtöja båten ordentligt och hantera eventuella förändringar i vattennivån eller vindförhållandena.