Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte SOMMARREA - galna deals till hem & uteplats!

Spik, skruv & infästning

29 st produkter
Visar 24 av 29 produkter
12

Att bygga eller renovera är en spännande process där du har möjlighet att skapa något unikt och personligt. För att lyckas med dina byggprojekt är det viktigt att ha rätt verktyg och material. Spik, skruv och infästning är grundläggande komponenter i alla byggprojekt och det är viktigt att välja rätt för att säkerställa en hållbar och säker konstruktion. Här på Trademax hittar du ett brett utbud av spik, skruv och infästning till konkurrenskraftiga priser.

Vad är skillnaden mellan spik och skruv?

En spik är en längre metallpinne med ett rundat huvud som används för att fästa material tillsammans. En skruv är en metallpinne med ett gängat huvud som träs in i materialet. Skillnaden är att en skruv skapar ett mer permanent infästning och kan justeras eller tas bort vid behov medan spiken vanligtvis kräver en större ansträngning för att tas bort.

Vilken typ av skruv eller spik ska jag använda för mitt byggprojekt?

Det beror på vilken typ av material du arbetar med och vad du behöver fästa ihop. Till exempel, en spik kan fungera bra för att fästa trä tillsammans medan en skruv är mer lämplig för fästning av metall eller plast. Se till att välja rätt storlek och typ av spik eller skruv för att säkerställa en stark och säker infästning.

Vad är en infästning?

En infästning är ett sätt att fästa en del på en annan del eller yta, exempelvis en hylla på en vägg eller en trall på en altan. Infästningar kan göras med olika metoder och verktyg, såsom skruvar, spikar, bultar, muttrar och klammer. Valet av infästning beror på vilken typ av yta som ska fästas på, vilken belastning som förväntas, och vilka krav som ställs på hållbarhet och säkerhet.

Vad är fördelen med rostfria spikar och skruvar?

Rostfria spikar och skruvar är idealiska för användning i utomhusprojekt eller i fuktiga miljöer eftersom de inte rostar. De har också en längre livslängd och behöver inte bytas ut lika ofta som vanliga spikar och skruvar. Se till att välja rostfria spikar och skruvar om du arbetar med material som utsätts för fukt eller utomhusmiljöer.