Skippa sidhuvud och gå vidare.

Spara upp till 60% på utvalda DUNDERdeals!

Visar 24 av 30 produkter
12

Trä är en naturlig resurs som har använts i århundraden för olika ändamål. Det är ett förnybart material som kommer från träd och används främst för att bygga och konstruera. Virke är den del av trädet som används för att skapa olika produkter, såsom möbler, golv, hus och båtar. Trä och virke har många fördelar, inklusive hållbarhet, flexibilitet och estetiskt tilltalande utseende. Dessutom kan träprodukter återvinnas och återanvändas, vilket gör dem till ett miljövänligt val. Trä och virke är en viktig del av vår vardag och har en lång historia inom byggindustrin.

Vanliga frågor om Trä & virke

  • Vad menas med virke?

    Virke är ett begrepp som används inom träindustrin och syftar på bearbetat trämaterial. Det kan vara trä i form av plankor, brädor, reglar eller andra former som används för byggnation eller tillverkning av möbler och andra träprodukter. Virke kan vara tillverkat av olika träslag och kan vara behandlat eller obehandlat beroende på användningsområdet.
  • Vad finns det för olika träslag som används i virke?

    Det finns många olika träslag som används i virkesindustrin. Några vanliga träslag inkluderar tall, gran, ek, björk, bok, asp, furu och lönn. Varje träslag har sina egna egenskaper och användningsområden i olika typer av konstruktioner och produkter.