Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 1 av 1 produkter

Kemikalier är ämnen som används i olika sammanhang, både i vardagen och inom industriella processer. De kan vara naturligt förekommande eller framställda genom kemiska reaktioner. Kemikalier används för att tillverka produkter, som t.ex. mediciner, rengöringsmedel och färger. Vissa kemikalier kan vara farliga för människor och miljön om de används felaktigt eller om de utsätts för olyckor. Därför är det viktigt att använda och hantera kemikalier på ett säkert sätt, samt att ha kunskap om deras egenskaper och risker.

Vanliga frågor om Kemikalier

Vad är en kemikalie?

En kemikalie är en substans som består av olika kemiska element eller föreningar. Kemikalier kan vara naturligt förekommande eller framställda genom kemiska reaktioner. De används inom olika områden som industri, jordbruk, medicin och hushåll. Kemikalier kan vara både farliga och ofarliga, beroende på deras egenskaper och hur de används. Vissa kemikalier kan vara giftiga eller miljöfarliga och kräver därför särskild hantering och reglering.

Vilka kemikalier har man hemma?

Det finns många olika kemikalier som man kan ha hemma, beroende på vilka produkter man använder. Här är några exempel på vanliga kemikalier som kan finnas i hemmet:

- Rengöringsmedel: Exempelvis tvättmedel, diskmedel, allrengöringsmedel och badrumsrengöringsmedel.

- Hushållskemikalier: Som exempelvis blekmedel, avkalkningsmedel och ugnsspray.

- Kosmetika: Till exempel schampo, balsam, duschtvål, tandkräm och deodorant.

- Lösningsmedel: Som t.ex. aceton, lacknafta och white spirit.

- Trädgårdskemikalier: Såsom ogräsmedel, insektsmedel och gödningsmedel.

Det är viktigt att använda kemikalier på rätt sätt och förvara dem på ett säkert sätt, enligt instruktionerna på förpackningen. Om du är osäker på vilka kemikalier du har hemma eller hur du ska hantera dem, rekommenderas det att läsa igenom produktinformationen eller kontakta tillverkaren för mer information.