Skippa sidhuvud och gå vidare.

Allt för hemestern - till semesterpriser!

Etanolkamin

8 st produkter
Visar 8 av 8 produkter

Populära filtreringar

För dig som letar efter en mysig eldstad utan krångel med skorsten, rök och sot så är en etanolkamin ett bra alternativ. En etanolkamin är en prisvärd dekorationsbrasa som avger både värme och skapar en behaglig atmosfär. Etanolkaminer eldas med det doftneutrala spisbränslet bioetanol, utan krav på krångliga installationer eller tidskrävande underhåll. Här har vi samlat ett brett utbud av populära etanolkaminer som garanterat höjer mysfaktorn i hemmet. Välj bland olika storlekar, modeller och stilar och hitta den etanol kamin som passar ditt hem bäst. Bli inte förvånad om etanolkaminen blir den nya samlingspunkten i ert hem.

Skapa stämning och sprid värme med en etanolkamin

  • Vilka fördelar har en etanolkamin?

    Fördelarna och bekvämligheterna med en etanolkamin är många. Denna dekorativa eldstad är både prisvärd och flexibel, och dessutom drivs våra etanol kaminer på miljövänligt bioetanol med långsam avbränning utan varken rök eller sot. Tack vare att den är skorstensfri passar den alla hem och rum. En etanolkamin passar lika bra i lägenheten som i villan, i vardagsrummet som i köket. Placera den där du önskar och låt den förse ditt hem med en mysig och rogivande känsla. En etanolkamin ökar inte enbart trivselfaktorn, den genererar även en behaglig värme som kan öka rummets temperatur.
  • Vilka modeller av etanolkamin finns?

    Trademax erbjuder fristående etanolkamin, vägghängd etanolkamin och takhängd etanolkamin. Det gör att det finns en som passar hos dig, vare sig du har stor eller liten plats för en ny etanolkamin. Fördelen med en etanolkamin vägg är att den tar nästan ingen plats och kan fästas i stort sett i alla typer av väggar och är enkel att montera. En fristående etanolkamin är perfekt om du vill kunna flytta kaminen mellan olika rum och även ut i trädgården eller altanen under de kyligare kvällarna.
  • Är det säkert att ha en etanolkamin inomhus?

    Det är inga problem att ha en bioetanol kamin inomhus. Förbränningen av bränslet sker långsamt och bildar därmed ingen rök, flammorna som du ser är rena och behöver ingen ventilation. Eftersom en etanolkamin är helt oberoende av anslutning till skorsten, den är skorstensfri, så monteras och installeras den snabbt och enkelt. Brinntiden beror på hur stor brännaren är, man brukar räkna med 1,5 liter bränsle brinner i 3 timmar. När spisbränslet är slut slocknar lågan och nytt bränsle kan hällas i. Skulle du önska släcka din etanolkamin innan den har brunnit ut själv så görs det med ett speciellt släckverktyg.