Etanolkamin

10 st produkter
Kampanj
658501(1).jpg

För dig som letar efter en mysig eldstad utan krångel med skorsten, rök och sot så är en etanolkamin ett bra alternativ. En etanolkamin är en prisvärd och dekorativ eldstad som avger både värme och en behaglig atmosfär. Etanolkaminer eldas med det doftneutrala spisbränslet bioetanol, utan krav på krångliga installationer eller tidskrävande underhåll. Här har vi samlat ett brett utbud av populära etanolkaminer som garanterat höjer mysfaktorn i hemmet. Välj bland olika storlekar, modeller och stilar och hitta den som passar ditt hem bäst. Bli inte förvånad om etanolkaminen blir den nya samlingspunkten i ert hem.

Skapa stämning och sprid värme med en etanolkamin

Fördelarna och bekvämligheterna med en etanolkamin är många. Denna dekorativa eldstad är både prisvärd och flexibel, och dessutom drivs våra bioetanolkaminer på miljövänligt bioetanol med långsam avbränning utan varken rök eller sot. Tack vare att den är skorstensfri passar den alla hem och rum. En etanolkamin passar lika bra i lägenheten som i villan, i vardagsrummet som i köket. Placera den där du önskar och låt den förse ditt hem med en mysig och rogivande känsla. En etanolkamin ökar inte enbart trivselfaktorn, den genererar även en behaglig värme som kan öka rummets temperaturen.

Etanolkamin för golv och väggmontering

Eftersom en etanolkamin är helt oberoende anslutning till skorsten så monteras och installeras den snabbt och enkelt. I vårt sortiment hittar du både vägghängda och fristående etanolkaminer i golvmodell. Välj mellan olika designer och storlekar och hitta en som passar just din smak och stil.

Fristående etanolkamin

En etanolkamin i golvmodell är väldigt enkla att installera och kan placeras mot vägg, eller helt fristående i mitten av rummet. Eftersom fristående etanolkaminer inte kräver någon fast montering så kan de flyttas runt efter behov och önskemål. Perfekt för dig som kanske vill kunna förnya och möblera om i hemmet med jämna mellanrum. Dessutom kan du enkelt flytta ut din fristående etanolkamin till exempelvis uterummet under sensommar och hösten och på så sätt förlänga utesäsongen.

Vägghängd etanolkamin

En etanolkamin i väggmodell är perfekt för dig som inte önskar eller har plats för etanolkaminen som tar upp plats på golvet. En vägghängd etanolkamin kan fästas upp på de i stort sett alla typer av väggar, och är lika enkel att montera som en vägghängd TV. Beroende på modell så kan den hängas direkt på väggen med skruvar, eller med hjälp av vägghängen.

Takhängd etanolkamin

För dig som söker en etanolkamin med unik och iögonfallande design erbjuder vi även etanolkaminer som fästs i taket. Snyggt och modernt, och liksom vägghängda modeller så sparar de golvyta.

Bränntid för en etanolkamin

Hur länge en etanolkamin brinner beror på hur stor brännaren är, men vanligtvis brinner en etanolkamin med 1,5 liters behållare i cirka 3 timmar. När spisbränslet är slut kommer flamman att stängas av helt och därefter kan nytt bränsle hällas i. Tänk dock på att låta brännaren svalna innan du fyller på nytt bränsle igen. Givetvis erbjuder vi etanolbränsle för påfyllning, klicka här för att komma till vårt utbud av spisbränsle samt andra användbara tillbehör till skorstensfria kaminer. 

Viktigt! Skulle du önska släcka din etanolkamin innan den har brunnit ut av sig själv så görs det med medföljande släckningsverktyg.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Serie
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Stil
Pris
Från(kr)
Till(kr)
Kampanj
Utseende
Leverans 2-6 vardagar
Kampanj