Sparbössa & spargris

5 st produkter
916354(1).jpg

Många bäckar små gör en stor å och samma sak gäller med mynt och annat du vill spara på. Lägger du regelbundet det du sparar i en sparbössa eller en klassisk spargris blir den till slut fylld och du kan göra något roligt med det du samlat ihop. Det behöver inte vara mynt, utan stenar eller kapsyler går också bra.

Lär barnen spara med en sparbössa

Varför ska jag ha en sparbössa?

När du börjat spara i en sparbössa blir det som en återblick på tiden som gått. Det som verkade så obetydligt får en ny mening när det blivit en samling. Oavsett om du bestämmer dig för att spara kapsyler som inte längre tillverkas, stenar från olika semestrar eller udda mynt, blir det roligt att se samlingen växa.

Var kan jag ha min sparbössa?

En sparbössa ska finnas framme så att du kommer ihåg att lägga ner det du samlar på. Du kan hänga den på väggen eller ställa den i en hylla eller på ett bord, beroende på vilken modell av sparbössa du har valt. Den klassiska spargrisen kan stå på en byrå så att släktingarna kan lägga ner en slant.

Hur tömmer jag min spargris?

En sparbössa ska inte vara lätt att tömma, men har du bestämt dig för att spara så låter du nog bli att tömma den innan den blir fylld. Moderna sparbössor är lätta att tömma och det går också att se hur mycket du sparat. En klassisk spargris brukade däremot behöva tömmas på banken med nyckel och i värsta fall fick den slås sönder.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Material
Bredd
Från(cm)
Till(cm)
Längd
Från(cm)
Till(cm)
Höjd
Från(cm)
Till(cm)
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)