Skippa sidhuvud och gå vidare.

Spara upp till 60% på utvalda DUNDERdeals!

Visar 1 av 1 produkter

En skarvsladd och förlängningssladd är två olika typer av elektriska kablar som används för att förlänga räckvidden av eluttag. En skarvsladd är en kort kabel med flera uttag som kan kopplas samman för att skapa fler eluttag. Det är viktigt att använda en skarvsladd som är av rätt längd och kapacitet för att undvika överbelastning och överhettning. Å andra sidan är en förlängningssladd en längre kabel som används för att förlänga avståndet till ett eluttag. Det är viktigt att använda en förlängningssladd av hög kvalitet för att undvika strömavbrott och andra elektriska problem.

Vanliga frågor om Skarvsladd & förlängningssladd

  • Vad finns det för olika typer av förlängningsladdar?

    Det finns flera olika typer av förlängningsladdar som används för att förlänga räckvidden på elektriska fordon. Här är några vanliga typer:
  • Hur vet man om en förlängningssladd är jordad?

    För att avgöra om en förlängningssladd är jordad kan du titta på kontakten. Om sladden är jordad kommer den att ha tre stift i kontakten - två poler (vanligtvis färgade i svart och vit) och en jordningsstift (vanligtvis färgad i grön eller gul). Detta kallas för en jordad eller trepolig kontakt.
  • Kan man sätta en förlängningssladd i en förlängningssladd?

    Ja, det är tekniskt möjligt att koppla en förlängningssladd till en annan förlängningssladd. Det kan vara användbart om du behöver förlänga avståndet mellan ett eluttag och en apparat eller om du har flera apparater som behöver ström och inte har tillräckligt med uttag i närheten. Det är dock viktigt att vara försiktig och använda förlängningssladdar av hög kvalitet som är godkända för att undvika överhettning eller andra säkerhetsrisker. Det är också viktigt att inte överbelasta förlängningssladdarna genom att ansluta för många apparater eller förlängningarssladdar i följd.