Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 24 av 263 produkter
1
...
11

Populära filtreringar

Köp rätt ljuskälla till din lampa hos oss på Trademax. Vi erbjuder ett stort utbud av olika ljuskällor och glödlampor online, alltid till låga priser och hög kvalitet. Gör ditt hem till en ljusare och mer balanserad plats med ljuskällor anpassade efter dina behov. Här hittar du mängder av varianter för olika lägen, oavsett om det gäller ett lysrör till garaget eller en liten LED-lampa till din spot i köket. Här finns allt från LED-belysning och glödlampor till dimbara varianter och halogenlampor.

Ljusskola - Ljuskällor och glödlampor

 • Vilken form på glödlampan bör jag välja?

  Glödlampor finns i en mängd olika former, allt från klotformade till kronljus och päronformade glödlamporna. Vilken form du bör välja beror på vilken lampa ljuskällan är tänkt att appliceras i. Klotformade glödlampor sprider ett horisontellt ljus som gör sig utmärkt i exempelvis taklampor och vägglampor där ljuskällans funktion är att synas och sprida ett behagligt ljus. Önskar man en ljuskälla till dekorativa lampor och kristallkronor så är kronljusformade glödlampor ett bra val. Tack vare formen skapas ett ljus som mycket väl kan liknas med ljusskenet från levande ljus.
 • Varför är det viktigt att välja rätt sockel?

  Der finns många olika storlekar på socklar, men de vanligaste är E27 (stor sockel), E14 (liten sockel), G9 (pin sockel) och GU10 (sockel till spotts – Twist &lock). Sockeln avgör vilken ljuskälla eller glödlampa som passar till just din lampa. Ta därför reda på lampans sockel och dess dimension för att ta reda på vilken ljuskälla som fungerar. Till en lampa med sockel e27 väljer du helt enkelt en glödlampa e27. Har lampan en sockel som är e14 så väljer du en glödlampa e14, och så vidare.
 • Ska jag välja en klar eller frostad glödlampa?

  Om du önskar att din ljuskälla ska skapa ett fint ljus med mönster och kontraster så är klara glödlampor ett bra val. Eftersträvar du ett jämnare och mer dämpat ljus passar däremot glödlampor med frostat glas bättre. Opala ljuskällor, som de också kallas, gör sig bra under exempelvis lampskärmar.
 • Hur vet jag om glödlampan har varmt eller kallt ljus?

  Idag mäts ljusfärgen i antal kelvin (K). Ett stearinljus ger ifrån sig ungefär 1000 K, medan en glödlampa ger ungefär 3000K. 2 700-3 300 K betecknas som varmt ljus, medan en temperaturfärg som närmar sig 4000 K anses som kallt ljus. Det bäst lämpade ljuset för hemmet när det gäller att få en avslappnad atmosfär är 2500–2700 K.
 • Kan ljuskällan dimmas?

  I vårt utbud hittar du även dimbara ljuskällor. Det står då beskrivet i produktbeskrivningen. Vanliga halogenlampor kan dock alltid dimmas.