Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 19 av 19 produkter

Det finns många fördelar med att kompostera. Den stora fördelen är att du får matjord av hög kvalite samtidigt som du minskar avfallet som slängs i soptunna. Hos Trademax hittar du allt du behöver för att sköta din egen kompostering. Bläddra bland vårt stora utbud av komposter för att hitta den som passar dig och dina behov bäst.

Vanliga frågor och svar

  • Vad är kompostering?

    Det är ett kretsloppssystem där organiskt avfall bryts ner och blir jord. Komposten är där du lägger trädgårdsavfallet som sedan blir jord, som du kan använda för plantering och odling. Innehållet bygger du själv genom att samla organiskt avfall som bryts ner av mikroorganismer.
  • Vilken kompost ska jag välja?

    Hos Trademax hittar du kompostbehållare som passar både matavfall och trädgårdsavfall. Om du ska kompostera hushållsavfall passar en varmkompost, då den är isolerad. Är det trädgårdsavfall du vill kompostera så är en kallkompost perfekt, den är oisolerad. Därför behöver du ha funderat på vilken typ av kompost det är du är i behov av.
  • Var ska jag placera min kompost?

    Det är bra att placera din kompost i ett skuggigt läge. Materialet i kompostbehållaren ska hållas fuktig, därför är det bra om den inte står någonstans där solen når den. Du vill också ha den en bit från huset så du slipper insekter, men nära nog att slänga matavfall.