Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte SOMMARREA - galna deals till hem & uteplats!

Kuvertlakan

4 st produkter
Visar 4 av 4 produkter

Kuvertlakan är en typ av sängkläder som har blivit allt mer populära på senare tid. Det är en kombination av ett lakan och ett påslakan, där det öppnas som ett kuvert och sedan stängs med hjälp av knappar eller dragkedja. Detta gör det enkelt att bädda sängen utan att behöva kämpa med att få in täcket i påslakanet. Kuvertlakan finns i olika material och färger, vilket gör det enkelt att matcha med övrig inredning. Dessutom är det enkelt att tvätta och hålla rent. Det är en bekväm och praktisk lösning för alla som vill ha en snygg och välorganiserad säng.

Vanliga frågor om Kuvertlakan

  • Vad är kuvertlakan?

    Kuvertlakan är en typ av lakan som är utformat för att passa perfekt runt madrassen. Det har en öppning längs hela den ena sidan där du kan dra in och fästa madrassen. Detta gör att lakanet sitter på plats och inte glider eller rynkar sig under natten. Kuvertlakan är vanligtvis tillverkade av mjuk bomull eller annat andningsbart material och finns i olika storlekar och färger för att passa olika madrasser och inredningsstilar.
  • Hur viker man kuvertlakan?

    För att vika ett kuvertlakan kan du följa dessa enkla steg: Lägg lakanet med den ena sidan uppåt och vik sedan ner den övre kanten mot mitten. Därefter viker du upp den nedre kanten mot mitten så att den överlappar den övre kanten. Vik in sidorna på lakanet så att de möts i mitten. Slutligen viker du ned den övre delen av lakanet för att skapa kuvertlakanets flik. Nu är ditt kuvertlakan vikt!
  • Hur stort kuvertlakan?

    För att välja rätt storlek på kuvertlakan till din säng är det viktigt att mäta sängen noggrant för att se till att lakanet passar ordentligt. Ett kuvertlakan bör vara något större än sängen för att täcka hela madrassen och räcka runt kanterna på sängen. Vanliga mått för kuvertlakan till sängar inkluderar 90 x 200 cm för enkelsängar, 140 x 200 cm eller 160 x 200 cm för dubbelsängar, 180 x 200 cm eller 180 x 210 cm för kingsize-sängar och 160 x 200 cm eller 180 x 200 cm för queensize-sängar. Men det är alltid bäst att kontrollera storleken på ditt lakan med tillverkaren eller på förpackningen innan du köper det.