Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 5 av 5 produkter

En balkongmatta eller altanmatta är ett praktiskt tillskott till utomhusutrymmet. Denna typ av matta är speciellt utformad för att tåla väder och vind, samtidigt som den ger en bekväm och estetiskt tilltalande yta att vistas på. Balkongmattor och altanmattor finns i olika material och mönster, vilket gör det möjligt att välja en som passar ens personliga stil och behov. De kan också hjälpa till att skydda golvet från slitage och smuts. Med en balkongmatta eller altanmatta kan man njuta av utomhuslivet på ett bekvämt och stilfullt sätt.

Vanliga frågor om Balkongmatta & altanmatta

  • Vad för matta ska man ha på en balkong?

    När man väljer en matta för balkongen är det viktigt att tänka på att den ska vara tålig och tåla väder och vind. En bra matta för balkongen är en utomhusmatta som är tillverkad av material som tål att vara utomhus, exempelvis syntetiskt material som polypropen eller polyeten. Dessa material är vattenavvisande och tål även solens UV-strålar. Det är också bra om mattan är lätt att rengöra och torkar snabbt. Ett tips är att välja en matta med halkfri baksida för att minska risken för att den ska glida runt på balkonggolvet. Det finns olika mönster och färger att välja mellan, så välj en matta som passar din balkongstil och personliga preferenser.
  • Vilka mattor tål regn?

    Det finns vissa mattor som är speciellt utformade för att tåla regn och fukt. Dessa mattor är vanligtvis tillverkade av material som är vattenavvisande eller vattentäta, vilket gör dem lämpliga att använda utomhus. Exempel på sådana mattor inkluderar utomhusmattor av syntetiska fibrer som polypropen eller polyester. Dessa material är vanligtvis hållbara och kan stå emot regn och fukt utan att bli förstörda. Det är viktigt att notera att även om dessa mattor är tåliga mot regn, kan de fortfarande behöva torkas av eller rengöras vid behov för att hålla dem i gott skick.
  • Hur fäster man en balkongmatta?

    För att fästa en balkongmatta kan följande steg följas: