Skippa sidhuvud och gå vidare.

Just nu! 300:– EXTRA rabatt på köp över 4000:–. Kod: 300OFF

Avslutas om:

Visar 1 av 1 produkter

En gardinstång är en metall- eller trästång som används för att hänga upp gardiner i ett rum. Den placeras vanligtvis över fönstret eller dörren och är utformad för att stödja gardinerna. Gardinstänger finns i olika längder och tjocklekar, och kan vara raka eller böjda för att passa olika typer av fönster. De kan också vara dekorerade med olika mönster eller färger för att matcha inredningen i rummet. Gardinstänger kan köpas på de flesta heminredningsbutiker och kommer vanligtvis med monteringsbeslag för att enkelt fästa stången på väggen.

Vanliga frågor om Gardinstång

  • Var sätter man gardinstången?

    Man sätter gardinstången vanligtvis ovanför fönstret på väggen eller i taket.
  • Hur sätter man upp en gardinstång?

    För att sätta upp en gardinstång behöver du först bestämma var på väggen den ska monteras. Markera sedan med en blyertspenna var skruvarna eller krokarna ska sitta. Borra hål i väggen på de markerade punkterna och sätt in pluggar om det behövs. Fäst sedan gardinstångens fästen på väggen med hjälp av skruvar och en skruvmejsel. Lyft upp gardinstången och placera den i fästena. Nu kan du hänga upp dina gardiner på stången.
  • Vilken höjd ska gardinstången sitta på?

    Gardinstången bör sitta ca 10-15 cm ovanför fönstret för att ge illusionen av en högre takhöjd och för att gardinerna ska kunna hänga fritt och inte dra i fönsterbrädan. Om man vill att fönstret ska se större ut kan man montera stången ännu högre upp, nära taket.