Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 1 av 1 produkter

Gardinomtag är små dekorationer eller handtag som används för att dra isär gardiner eller draperier. Dessa omtag kan vara tillverkade av olika material såsom metall, trä eller tyg och finns i olika former och stilar för att passa olika inredningsstilar. Gardinomtag är både funktionella och estetiska och kan ge en extra touch av elegans och stil till ett rum. De används ofta i vardagsrum, sovrum eller matsal för att enkelt kunna öppna och stänga gardinerna. Gardinomtag är en populär detalj inom heminredning och finns i många olika varianter att välja mellan.

Vanliga frågor om Gardinomtag

  • Var placeras gardinomtag?

    Gardinomtag placeras vanligtvis längst upp på gardinstången eller gardinskenan. De används för att hålla gardinerna på plats och kan vara tillverkade av olika material, som metall eller plast. Placeringen av gardinomtagen kan variera beroende på vilken typ av gardinstång eller gardinskena som används, men de brukar oftast vara placerade i ändarna av gardinen eller med jämna mellanrum längs med stången eller skenan.
  • Vart hittar jag snygga gardinomtag?

    Du kan hitta snygga gardinomtag här hos oss på Trademax.
  • Hur högt upp ska man sätta gardinomtag?

    Det finns ingen exakt regel för hur högt upp man ska sätta gardinomtag, eftersom det beror på flera faktorer. En allmän tumregel är att placera dem cirka 10-15 cm över fönsterkarmen eller högre om du vill ha en längre gardinupphängning. Det kan också vara bra att ta hänsyn till takhöjden och gardinens längd för att få en balanserad och proportionell look. Det bästa är att experimentera och justera placeringen tills det ser bra ut för ditt specifika fönster och rum.