Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 4 av 4 produkter

Ett skivstångsset består vanligtvis av en skivstång, viktskivor och eventuellt en ställning för att förvara skivorna. Skivstången är en lång stång som används för att lyfta vikter och träna olika muskelgrupper. Viktskivorna varierar i vikt och kan enkelt bytas ut på skivstången för att anpassa träningen efter individuella behov. Skivstångsträning är en populär träningsform som främst fokuserar på styrka och muskeluppbyggnad. Det är en mångsidig träningsform som kan användas för att träna hela kroppen och passar både för nybörjare och erfarna träningsentusiaster.

Vanliga frågor om Skivstångsset

  • Vad ingår i ett skivstångsset?

    Ett skivstångsset brukar vanligtvis innehålla en skivstång, viktskivor och stjärnhakar som används för att fästa vikterna på stången. Antalet viktskivor och vikternas vikt varierar beroende på vilken typ av set det är och vilken vikt man önskar träna med. Det finns även skivstångsset som inkluderar en bänk för att kunna utföra olika övningar.
  • Vilka övningar kan man göra med ett skivstångsset?

    Ett skivstångsset kan användas för att träna hela kroppen med olika övningar. Några exempel på övningar är bland annat knäböj, bänkpress, marklyft, utfall, stående militärpress, hantellyft och skivstångsrodd. Varierande vikter, repetitioner och set kan anpassa övningarna för att träna olika muskelgrupper.