Barncykel & juniorcykel

12 st produkter
1282421(1).jpg

En barncykel är en cykel som är speciellt utformad för barn i åldern 3 till 10 år. Den har mindre hjul och en mindre ramstorlek för att passa barnens storlek och kroppstyp. Barncyklar är vanligtvis utrustade med stödhjul för att hjälpa barnen att lära sig balans och cykla på egen hand. Juniorcyklar å andra sidan är avsedda för äldre barn och tonåringar i åldern 10 till 16 år. Dessa cyklar har större hjul och en något större ramstorlek för att passa den växande kroppen. Både barncyklar och juniorcyklar är viktiga för att främja barns fysiska aktivitet och utveckla cykelfärdigheter.

Vanliga frågor om Barncykel & juniorcykel

Vilken tum till vilken ålder?

I allmänhet är det vanligt att barn använder 12-tums cyklar från cirka 2-3 års ålder, 14-tums cyklar från cirka 3-4 års ålder, 16-tums cyklar från cirka 4-6 års ålder, 18-tums cyklar från cirka 5-7 års ålder, 20-tums cyklar från cirka 6-8 års ålder, och så vidare.

Vad för cykel till 3-åring?

För en 3-åring rekommenderas en balanscykel eller en cykel med stödhjul. En balanscykel är en bra start eftersom den hjälper barnet att utveckla balans och koordination innan de lär sig att trampa. Om du väljer en cykel med stödhjul, se till att de är stabila och enkla att ta bort när barnet blir mer självsäkert på cykeln. Det är också viktigt att välja en cykel som är rätt storlek för barnet så att de kan nå marken med fötterna när de sitter på sadeln.

Vilken storlek på cykel till 4-åring?

För en 4-åring rekommenderas vanligtvis en cykel med hjulstorlek på 12 tum. Detta brukar vara en passande storlek för barn i den åldern och ger dem en bra balans och kontroll över cykeln. Det är viktigt att välja en cykel med rätt storlek för att barnet ska kunna cykla säkert och bekvämt.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Material
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)