Skippa sidhuvud och gå vidare.

Just nu! 300:– EXTRA rabatt på köp över 4000:–. Kod: 300OFF

Avslutas om:

Visar 2 av 2 produkter

Vem minns inte sin första cykeltur? Kommer du ihåg den där härliga känslan av frihet som hjulen gav? Samma känsla vill du förmodligen ge ditt barn. Välj i vårt sortiment av billiga balanscyklar och springcyklar för att ge de där härliga barndomsminnena.

Ge fina barndomsminnen med balanscykel och springcykel

  • Är springcykel steget efter trehjuling?

    När barnet blivit för stort för trehjuling men inte ännu behärskar en tvåhjulig cykel med pedaler är en balanscykel det perfekta alternativet. Balanscykeln ger känslan av en större cykel än vad trehjulingen var, men den inte kräver samma sinne för balans som en vanlig cykel gör. Barnet håller själv balansen genom att sparka med fötterna i marken, men kommer emellanåt att rulla med balans.
  • Kan mitt barn cykla själv med en balanscykel?

    Det fina i kråksången med en balanscykel är att ditt barn inte behöver assistans under cykelturen. Eftersom cykeln inte har några pedaler att slå sig på eller är hög som en barncykel är risken att göra sig illa minimal. Ditt barn håller balansen med hjälp av fötterna och lär sig sakta men säkert att hantera och balansera en tvåhjulig cykel.
  • Är en springcykel en riktig cykel?

    Till skillnad från en vanlig barncykel körs alltså en springcykel med fötterna i marken istället för med pedaler. Balanscykeln är en enkel cykel som är lättare för barnet att hantera och få fart på. På så vis kommer balansen sakta att växa hos barnet och barnets kropp och hjärna lär sig hur en riktig cykel på två hjul fungerar. En balanscykel är det pedagogiska steget mellan en trehjuling och en riktig barncykel.