Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 9 av 9 produkter

En kattbur eller kattväska är ett viktigt verktyg för att transportera och skydda din katt. Kattburar är vanligtvis gjorda av tåligt material såsom plast eller metall och har ventilation för att säkerställa att katten får tillräckligt med luft under transporten. Kattväskor å andra sidan är oftast tillverkade av mjukare material som tyg eller läder och har handtag eller axelremmar för enklare transport. Oavsett vilken typ av transportmedel du väljer är det viktigt att katten känner sig trygg och bekväm under resan. Se till att kattburen eller kattväskan är tillräckligt stor för att katten ska kunna röra sig och stå upp bekvämt.

Vanliga frågor om Kattbur & kattväska

  • Kan man ha två katter i en bur?

    Det är inte rekommenderat att ha två katter i en bur under längre perioder. Katter är naturligt självständiga och territoriella djur som behöver utrymme för att kunna röra sig fritt. Att hålla två katter instängda i en bur kan leda till stress, konflikter och ohälsa för katterna.
  • Måste man ha katt i bur när man åker bil?

    Ja, enligt svensk lag måste katter vara säkert placerade i en transportbur eller vara ordentligt fastsatta vid bilkörning. Detta är för att säkerställa att katten inte kan bli skadad eller orsaka distraktion för föraren. Att ha katten i en bur hjälper till att minimera risken för skador vid eventuella olyckor eller plötsliga inbromsningar. Det är också viktigt att se till att katten känner sig bekväm och trygg under resan, så det kan vara bra att vänja katten vid transportburen i förväg och ge den positiva erfarenheter med att åka bil.
  • Hur länge kan man åka bil med en katt?

    Det finns ingen specifik tidsgräns för hur länge man kan åka bil med en katt. Det beror på kattens individuella behov och hur väl den trivs i bilen. Vissa katter kan vara bekväma och lugna under längre bilresor, medan andra kan bli stressade och oroliga efter bara några minuter. Det är viktigt att tänka på kattens välbefinnande och göra regelbundna pauser för att ge den möjlighet att sträcka på sig, dricka vatten och använda kattlådan. Om du planerar att göra en längre bilresa med din katt, se till att ha allt som behövs för att hålla den bekväm och trygg under resan.