Skippa sidhuvud och gå vidare.

Allt för hemestern - till semesterpriser!

Induktionshäll

3 st produkter

Induktionshällar är en form av spis som fungerar genom att generera ett magnetfält. Detta fält orsakar en elektrisk ström i en metallskiva som placeras ovanpå spisen. Denna ström värmer upp metallskivan och därmed maten som placeras ovanpå den. Induktionshällar är mycket effektiva och snabba att värma upp, vilket gör dem till ett populärt val för många kök. Dessa hällar är också säkrare att använda än traditionella spisar eftersom de endast värmer upp när en metallskiva finns på plats, vilket minskar risken för oavsiktliga brännskador och brand.

Vanliga frågor om Induktionshäll

 • Vad är fördelen med induktionshäll?

  Fördelen med en induktionshäll är att den värmer upp maten mycket snabbare än en vanlig elektrisk spis. Dessutom är induktionshällar energieffektiva och säkrare eftersom de endast värmer upp kastrullen eller pannan och inte själva ytan på spisen. Det innebär också att det blir lättare att rengöra spisen eftersom mat och spill inte bränns fast på ytan.
 • Vilka material fungerar på induktionshäll?

  Endast material som är magnetiska, exempelvis stål och gjutjärn, fungerar på en induktionshäll eftersom det är magnetfältet som värmer upp kärlet genom induktion.
 • Vad är induktionshäll?

  En induktionshäll är en typ av spis som använder elektromagnetisk induktion för att värma upp maten. Det fungerar genom att en elektrisk ström går genom en spole under glaskeramiken, vilket skapar ett magnetfält som i sin tur genererar värme i en kastrull eller stekpanna som innehåller magnetiskt material. Induktionshällar är snabba, energieffektiva och enkla att rengöra, men kräver kokkärl av magnetiskt material för att fungera.
 • Hur rengör man en induktionshäll?

  För att rengöra en induktionshäll kan du använda en mjuk trasa och varmt vatten. Om det finns envisa fläckar kan du använda en speciell rengöring för glaskeramik och följa instruktionerna på förpackningen. Undvik att använda stålull eller skurpulver som kan repa ytan på hällen. Det är också viktigt att inte använda för mycket vatten eller rengöringsmedel som kan tränga in i hällen och orsaka skador. Torka alltid av hällen efter rengöring för att undvika vattenfläckar.