Skippa sidhuvud och gå vidare.

Spara upp till 60% på utvalda DUNDERdeals!

Visar 14 av 14 produkter

Var skulle vi befinna oss utan vår köksfläkt? Det räcker med att fläkten inte fungerar som den ska, eller har fel inställning, för att köket ska fyllas av obehagligt stekos. Man undrar hur de klarade sig förr i tiden med bara ett hål i taket och självsug. En spisfläkt gör en stor skillnad för köket och ger en fräsch miljö hemma.

Uppgradera din köksfläkt och få det fräschare hemma

  • Hur fungerar en köksfläkt?

    Vanligen, när du har en fläkt i köket, har du också ett fläktrör som kan transportera bort stekos som fläkten drar till sig. Röret mynnar ut någonstans på husets fasad. Om det är möjligt mynnar röret ut via en skorsten. Måste oset transporteras en lång väg har även transportröret en egen fläkt som ser till att oset tar sig hela vägen ut.
  • Hur fungerar en spisfläkt med kolfilter?

    Kolfilter i spisfläkten har du om du inte har något rör ut från köket. Kolfilterfläkten drar in oset, filtrerar bort fett och dofter och släpper sedan tillbaka en renare luft ut i köket. En kolfilterfläkt är inte lika bra som vanlig fläkt, men bra mycket bättre än ingen fläkt alls.
  • Hur rengör jag köksfläkten?

    Både kolfilterfläktar och vanliga köksfläktar behöver rengöras regelbundet för att inte tappa i sin funktion. De har filter som snabbt sätts igen av fett och smuts. Dessa är enkla att plocka ut. Det enklaste sättet är att först skölja av filtret i varmt vatten och sedan sänka ned det i ett kar med diskmedel och vatten. Låt ligga i en timmes tid. Skölj sedan av igen. Låt torka. Sätt tillbaka.