Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 14 av 14 produkter

Kyl och frys är två viktiga apparater i våra hem som används för att hålla matvaror färska och bevara dem under en längre tid. Kylskåpet håller maten kall och förhindrar att bakterier växer, medan frysen fryser in maten för att bevara den längre. Det är viktigt att hålla kylskåpet och frysen ren och fri från frost för att de ska fungera effektivt. En tumregel är att kylskåpet ska hålla en temperatur på cirka 4 grader Celsius och frysen på -18 grader Celsius. Att välja energieffektiva modeller kan också bidra till att spara pengar på elräkningen och minska klimatpåverkan.

Vanliga frågor om Kyl och frys

  • Hur mycket el drar kyl och frys?

    En vanlig kyl och frys drar sammanlagt mellan 300-500 kWh per år, beroende på modell och energieffektivitet. Det kan dock skilja sig åt mellan olika modeller och märken, så det kan vara bra att jämföra olika alternativ innan man gör sitt val.
  • När ska man byta kyl och frys?

    Det beror på flera faktorer, såsom ålder, skick och energiförbrukning. Generellt sett brukar kylskåp och frysar hålla i cirka 10-15 år. Om de börjar krångla eller inte fungerar som de ska, kan det vara dags att byta dem. Om de drar mycket energi och du vill spara på elkostnaden kan det också vara en anledning att byta till en mer energisnål modell.
  • Vilken temperatur i kyl och frys?

    I en kyl bör temperaturen vara mellan 2-8 grader Celsius och i en frys bör temperaturen vara mellan -18 till -20 grader Celsius för att maten ska hålla sig fräsch och säker att äta.