Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte SOMMARREA - galna deals till hem & uteplats!

Högtalare

6 st produkter

Upplev musiken på ett helt nytt sätt med våra högkvalitativa högtalare! Med exceptionell ljudkvalitet och minimal distorsion, får du en ljudupplevelse som tar dig till en annan dimension. Högtalare är fantastiska aparater som ger dig möjligheten att lyssna på musik och ljud på ett underbart sätt. Beroende på vilken högtalare du väljer kan de göra allt från att skaka grannarnas fönster med tung bas till att låta dig njuta av diskreta toner i ditt eget hem, högtalare är verkligen mångsidiga. Oavsett om du letar efter en högtalare som ger dig högkvalitativt ljud eller en som bara gör dina vänner imponerade, så finns det en högtalare för alla tillfällen på Trademax.

Vanliga frågor om Högtalare

  • Hur fungerar en högtalare?

    En högtalare fungerar genom att omvandla elektrisk energi till ljudvågor. När en elektrisk signal skickas till högtalaren, får en elektromagnetisk spole inuti högtalaren att röra sig fram och tillbaka. Detta skapar tryckvågor i luften som sprids ut i rummet och uppfattas som ljud av våra öron. Högtalarna är vanligtvis uppdelade i flera delar, inklusive en kon som vibrerar för att skapa ljudvågor och en magnet som driver konen fram och tillbaka.
  • Hur är en högtalare uppbyggd?

    En högtalare består av en elektromagnetisk konstruktion som omvandlar elektrisk energi till ljudvågor. Den har en membran som vibrerar och därmed skapar ljudet. Membranet är fäst vid en spole som är placerad mellan två magneter. När en elektrisk ström går genom spolen skapas ett magnetfält runt den. Magnetfältet interagerar med de permanenta magneterna och membranet börjar vibrera, vilket skapar ljudvågor som sprids i luften. För att återge ljud i olika frekvensområden används olika storlekar på högtalarelementet, där mindre element återger högre frekvenser och större element återger lägre frekvenser.
  • Vad är aktiva högtalare?

    Aktiva högtalare är högtalare som har en inbyggd förstärkare. Det betyder att de inte behöver anslutas till en extern förstärkare för att fungera. Istället kan de anslutas direkt till en ljudkälla som en dator eller en mobiltelefon. Aktiva högtalare är vanligtvis mer praktiska och enklare att använda än passiva högtalare som behöver en extern förstärkare.