Skippa sidhuvud och gå vidare.

Just nu! 300:– EXTRA rabatt på köp över 4000:–. Kod: 300OFF

Avslutas om:

Visar 5 av 5 produkter

Assietter är tallrikar av mindre storlek som används för att servera förrätter, sallader eller desserter. Dessa små tallrikar är vanligtvis gjorda av porslin eller glas och kommer i olika former och mönster. Assietter kan vara dekorativa och används ofta för att skapa en estetiskt tilltalande presentation av maten. De är också praktiska eftersom de gör det enklare att servera mindre portioner eller att servera flera rätter samtidigt. Assietter är vanligt förekommande i restauranger, kaféer och hem runt om i världen.

Vanliga frågor om Assietter

 • Vad är assietter och var kommer namnet ifrån?

  Assietter är små tallrikar som används för att servera förrätter, sallader, desserter eller andra mindre portioner av mat. Namnet "assiett" härstammar från det franska ordet "assiette" som betyder "tallrik". Assietter är vanligt förekommande inom restaurangbranschen och används också vid festliga tillfällen eller vid servering av förrätter vid hemmamiddagar.
 • Vilken storlek har assietter?

  Assietter kommer i olika storlekar beroende på tillverkare och användning. En vanlig storlek för en assiett är runt 16-18 centimeter i diameter. Det finns också mindre assietter som kallas för dessertassietter eller kaffefat, som vanligtvis är runt 12-14 centimeter i diameter. Det är viktigt att notera att storleken kan variera något beroende på tillverkare och region.
 • Hur uttalas assiett?

  Assiett uttalas på svenska som "ah-see-ett".
 • När blir assiet en tallrik?

  Assiet och tallrik är två olika typer av kärl som används vid servering av mat. Assiet används vanligtvis som en mindre tallrik för att servera förrätter, efterrätter eller mindre portioner av mat. Assieten kan också användas som en underläggning för att placera en större tallrik ovanpå.