Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 2 av 2 produkter

Skedar är en vanlig hushållsartikel som används för att äta mat. De är vanligtvis tillverkade av metall eller plast och har en liten skedformad ände som används för att lyfta och äta mat. Skedar kommer i olika storlekar och former för att passa olika ändamål, såsom teskedar, matskedar och soppskedar. De kan också vara dekorerade eller ha olika mönster för att vara estetiskt tilltalande. Skedar är en viktig del av matkulturen och används över hela världen för att njuta av olika rätter och desserter.

Vanliga frågor om Skedar

Vad består en sked av?

En sked består vanligtvis av ett handtag och en skedformad skål. Handtaget kan vara tillverkat av olika material som trä, plast eller metall. Skålen är vanligtvis gjord av metall och är utformad för att kunna användas för att äta eller servera mat och dryck.

Vem kom på skeden?

Skeden, även känd som matsked, är en av de äldsta och mest grundläggande köksredskapen. Det är svårt att fastställa exakt vem som kom på skeden eftersom den har funnits i olika former och material sedan antiken. Skeden har utvecklats och förändrats över tid, och olika civilisationer har bidragit till dess utveckling. Det är troligt att skeden har uppfunnits oberoende av varandra i olika delar av världen. Idag är skeden en vanlig del av köksredskapen och används över hela världen.