Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 22 av 22 produkter

  • Hur skyddar jag silverbestick från missfärgning?

    Fördelen med silverbestick är att de med rätt skötsel håller väldigt länge. Du kanske tänker köpa silverbestick från oss men undrar hur du ska göra för att de inte ska gulna eller skadas. För att undvika att de missfärgas eller skadas på något annat sätt behöver du undvika några saker. Silver kan påverkas av svavel som finns i luften och i gummisnoddar. Bevara därför silverbestick i en stängd plastpåse och borta från solens UV-strålar. Desto mer du använder besticken desto mindre missfärgning uppstår det. Vi rekommenderar att du inte använder silverbestick till lutfisk, gravlaxsås eller maträtter med ägg i.
  • Kan jag diska silverbestick i diskmaskin?

    Det finns mycket prat kring silverbestick och om de kan diskas i maskin eller inte. Är dina bestick av äkta silver så går det bra att diska dem i diskmaskin. Se bara till att de inte står för tätt intill varandra och att de inte blir repade av andra kökstillbehör. Silverbestick bör inte ligga i blöt i diskvatten utan diskas och torkas så snabbt som möjligt.
  • Hur putsar jag mina silverbestick?

    Med tiden brukar silver mörkna. Speciellt om de legat i förvar utan användning länge. Har du ärvt ett set med silverbestick kanske de är ganska mörka och fläckade. Det betyder inte att de behöver kastas, bara putsas. Det finns många olika vätskor och medel du kan använda för att putsa dina silverbestick med. Skulle du föredra ett naturligt medel kan du använda bikarbonat och kokande vatten. Med det blir dina silverbestick nya och glänsande igen.