Skippa sidhuvud och gå vidare.
Visar 3 av 3 produkter

En citruspress är en köksapparat som används för att extrahera saften från citrusfrukter som citroner, apelsiner och grapefrukter. Den består vanligtvis av en konformad behållare där frukten placeras, samt en pressmekanism som pressar ner frukten mot behållarens botten och pressar ut saften. Citruspressar finns i olika modeller och storlekar, från manuella handpressar till elektriska apparater. De är ett praktiskt verktyg för att snabbt och effektivt få färskpressad citrusjuice, som kan användas i matlagning, bakning eller som en uppfriskande dryck.

Vanliga frågor om Citruspress

  • Hur använder man en citruspress?

    För att använda en citruspress behöver du först ha en färsk citrusfrukt, såsom en citron, lime eller apelsin. Skär frukten i hälften och placera en halva med snittytan nedåt i pressen.
  • Vad kan man använda en citruspress till?

    En citruspress är en köksredskap som används för att pressa saften ur citrusfrukter som citroner, lime, apelsiner och grapefrukter. Den kan användas för att enkelt och effektivt extrahera saften från frukterna utan att få med fruktköttet eller fröna. Citruspressen är vanligtvis försedd med en konformad presskupa och ett handtag för att pressa ned frukten mot kupan och på så sätt pressa ut saften. Den färska citrusjuicen kan sedan användas för att smaksätta drycker, matlagning eller bakning, eller för att göra egna cocktails eller dressingar.