Skippa sidhuvud och gå vidare.

Missa inte SOMMARREA - galna deals till hem & uteplats!

Värmepumpar

3 st produkter
Visar 3 av 3 produkter

Värmepumpar är energieffektiva system som används för att producera värme i bostäder och kommersiella byggnader. De fungerar genom att utnyttja den omgivande luften, marken eller vattenkällor som en källa till värmeenergi. Värmepumpar kan användas för att värma upp inomhusmiljön under kalla perioder och även för att kyla ner den under varma perioder. De är ett hållbart alternativ till traditionella uppvärmningssystem, eftersom de genererar mer värmeenergi än den elektricitet de förbrukar. Värmepumpar bidrar till att minska energiförbrukningen och utsläppen av växthusgaser, vilket gör dem till en populär lösning för att uppnå energieffektivitet och miljövänlig uppvärmning.

Vanliga frågor om Värmepumpar

 • Hur fungerar en värmepump?

  En värmepump fungerar genom att utnyttja principen om att värme alltid strävar efter att förflytta sig från områden med högre temperatur till områden med lägre temperatur. En värmepump tar energi från en källa med lägre temperatur, till exempel marken, luften eller grundvattnet, och höjer sedan temperaturen på denna energi med hjälp av en kompressor. Den högtempererade energin överförs sedan till det uppvärmnings- eller varmvattensystem som värmepumpen är ansluten till.
 • Vad kostar en värmepump?

  Priset på en värmepump kan variera beroende på olika faktorer, som typ av värmepump, märke, modell, kapacitet och installation. Generellt sett kan priset på en värmepump variera från cirka 20 000 kronor upp till 150 000 kronor eller mer. Det är bäst att kontakta en auktoriserad återförsäljare eller installatör för att få en mer exakt prisuppgift baserat på dina specifika behov och förutsättningar.
 • Hur fungerar luft-vattenvärmepump?

  En luft-vattenvärmepump är en typ av värmepump som använder omgivande luft som energikälla för att producera värme till ett vattenburet värmesystem. Den fungerar genom att utnyttja principen om att värme kan överföras från en kallare till en varmare plats med hjälp av en köldmedium.
 • Vilken typ av värmepump är bäst?

  Det finns olika typer av värmepumpar och den bästa typen beror på olika faktorer som behov, budget och förutsättningar. De vanligaste typerna av värmepumpar är luft-vatten, bergvärmepump och luft-luft.