AC & Aircondition

2 st produkter
1312408.jpg

Varma dagar kommer alltid förr eller senare, till och med i Sverige. Kalla och regniga dagar kan tanken på att installera aircondition kännas fullständigt absurd. Det kommer aldrig att behövas. Men så kommer sommaren med värmerekord och temperaturer som får spanjorer att blekna. Då är du glad att du satsade på AC inomhus.

Ta kontroll över hemmatemperaturen med aircondition

Kan jag flytta runt min aircondition?

Det finns i huvudsak två olika sorters air condition: väggfast AC och portabel AC. Väggfast AC är generellt billigare i drift och tystare. Den klarar även av att kyla ner större ytor än portabel AC. Nackdelen är givetvis att den inte går att flytta till ett annat rum. Har du behov av att kyla flera rum, och inte har ekonomi eller möjlighet att ha väggfasta AC i alla rum – satsa då på portabel AC.

Hur installerar jag en väggfast AC?

Som lekman kan man inte installera luftkonditionering själv. Du måste anlita en certifierad hantverkare för det. Detta beror på att en väggfast AC består av två enheter varav en ska monteras på utsidan av huset. Kopplar man in en AC fel kan man få problem med fuktskador. Av samma anledning måste du även kolla om du har rätt att låta montera en sådan enhet på utsidan av din bostad. Om du bor i hyres- eller bostadsrätt måste ägare eller förening tillfrågas då det krävs att man borrar i fasaden.

Hur mycket el drar en AC?

De flesta AC är ganska energikrävande och förbrukningen landar ofta på över 1000 watt i timmen.

Filtrera & sortera
Sortera på (Populärast)
Material
Färg
Pris
Från(kr)
Till(kr)